26 Ocak 2013 Cumartesi

2 Kitap 2 Film

İyi akşamlar sevgili blogger dostlarım :)
2013 yılına kötü bir şekilde başlamış olsam da Ocak ayı benim için verimli oldu.Epey kitap okudum ve film izledim.Ayrıca bu yıl kendime film izleme defteri de oluşturdum.
Neyse sizlerle 2 kitap 2 film paylaşıcam bu akşam..
İlki resimde de gördüğünüz gibi Hermann Hesse-Rosshalde..Kitabı tavsiye üzerine okudum.O'nun tavsiyesiydi bir zamanlar.Ben de geçen cumartesi günü kitap alışverişi yaparken çantaya onu da attım.Gerçekten güzel kitaptı.Rosshalde adında bir malikhanede yaşanan olaylara tanıklık ediyorsunuz.Hüzün ağırlıklı bir kitap..Okursanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum.Ama ben buradaki Pierre'e çok üzüldüm..Zira çocuklara hiç dayanamam :/

ARKA KAPAK
Parçalanmanın eşiğindeki bir aileyi barındıran hüzünlü bir malikane Rosshalde. Ressam baba, mutsuz evililiğinin yarattığı düş kırıklığı içinde "kale"sine çekilmiş, bahçedeki atölyesinde kalırken, piyanist karısı ve onları bir arada tutan son bağ olan küçük oğulları malikanede yaşamaktadır. Küçüğün amansız bir hastalıktan ölmesiyle, aile bir daha birleşmemek üzere dağılır: Baba kendini sanatına adayıp Hindistan'a gitmeye karar verirken, anne büyük oğluyla birlikte belirsiz bir geleceğe adım atar. Rosshalde'nin kapıları, belki de bir daha açılmamak üzere kapanır. Hermann Hesse'nin 1914'de kaleme aldığı Rosshalde, yazarın kendi yaşamından izler taşıyor: Ressamlık, Hesse'nin sanatçı kişiliğinin bir parçasıydı. Doğu kültürüne yakınlığıyla tanınan Hesse 1911'de uzun bir Hindistan yolculuğuna çıkmış, 1919'da ise ilk karısından ayrılmıştı.

İkinci kitabı da bugün bitirdim.Kolay okunan akıcı bir kitaptı çünkü.Tarantula..Blogu ilk açtığım zamanlarda "İçinde Yaşadığım Deri"adlı bir film paylaşmıştım.Arşivde bulabilirsiniz.O film bu romandan uyarlanmış.Zaten üzerinde de filmin afişi bulunuyor.Filmi beni çok etkilemişti.Okumadan önce izlediğim için kitap bende aynı etkiyi bırakmasa da yine de güzeldi.Estetik cerrahı olan doktorumuz Lafargue kızı için bir insandan nasıl intikam alıyor okuyup izleyince sizler de göreceksiniz.Tavsiyem önce okuyun sonra izleyin efenim :)

ARKA KAPAK
İçinde Yaşadığım Deri Filmi Bu Romandan Uyarlanmıştır.

Pedro Almodóvar ile Antonio Banderas'ı 20 yıl sonra tekrar buluşturan film: İçinde Yaşadığım Deri, bu kitaptan senaryolaştırıldı. Banderas'ın Doktor rolünde yine olağanüstü bir performans sergilediği film de kitabı kadar çarpıcı.

Koluna taktığı güzel kadınla davetlerde, sosyetenin eğlencelerinde boy gösteren bu adam, Mösyö Lafargue kim? Peki ya kolundaki güzel kadın, Ève? Kadının dudaklarından hiç silinmeyen alaycı gülümsemenin, adamın yüzünden eksik olmayan öfke seğirmelerinin nedeni ne? Mösyö Lafargue'ın türlü sapkınlıklarının, birlikte yaşadığı bu kadını sürekli aşağılamasının ardında nedensiz bir nefret mi yatıyor, yoksa korkunç bir sır mı? İşin içine polis katili bir banka soyguncusunun girmesiyle bu garip çifti örten esrar perdesi aralanır. Ancak bu değişim Lafargue ile Ève arasındaki ilişkiyi farklı ve tehlikeli bir boyuta taşır.

Gelelim filmlere...
Erkekler Ağlamaz..İzlemeyi hep istediğim bir filmdi.Hilary Swank'i oldum olası çok severim çünkü.Konusu açısından da bana ilginç gelmişti.Geçenlerde tvde tesadüfen dolanırken rastladım.Daha yeni başlıyordu.Ben de izledim ve çok beğendim.Buradaki karakterimiz aslında bir kız.Ama kendisini erkek gibi hisseden bir kız.Fazla kopya vermeyeyim olaylar da bunun üzerine gelişiyor zaten.İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)

Herkesin ağlamaktan bir hal olduğu filmi sonunda az önce izledim.Bence uyarlandığı " A Moment To Remember" kadar duygu yüklü bir film değildi.Ben a moment to remember'da ağlaya ağlaya ölmüştüm.Bunda öyle bir şey yaşamadım.Aslında tam yaşayacak bir ruh halindeyken üstelik..Haaa kötü müydü? Hayır.Sevgilinizle izleyebileceğiniz,size hoş vakit geçirtebilecek tarzda.Ama o kadar.Karar sizin :)

Bendeniz yarın tatile çıkıyorum dostlarım.1 Hafta İstanbul'da olacağım.Birick dostum Reyyanım'ın doğum günüsü yaklaşmakta zira.8 yıldır dostuz kardeşiz ama kızcağızın doğum günüsünü ilk defa beraber kutlayacağız düşünün :) Çok fazla uğrayamayacağım buralara.Ama döndüğümde güzel paylaşımlarım olacak inşallah :)
Kendinize iyi bakın..
Sevgiler :)




23 Ocak 2013 Çarşamba

Milan Kundera-Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği

Kitabım biteli 2 gün oldu..Kendisiyle 7 günü beraber geçirdik.Kuzenim Ümit'in bana uzun zaman önce okumam ve izlemem için önerdiği bir kitap ve filmdi.Onun önerilerini her zaman dikkate alırım ve ona güvenirim.Bu aralar büyük yazarlara sardığım için kitap ilaç gibi geldi.Güzel,akıcı ama oldukça yoran bir kitaptı bana göre.Haa beğenmedin mi diye sorarsanız size cevabım kitaba bayıldım olacaktır.Altını çizdiğim cümleleri defterime yazdığımda tam 5 sayfamın dolduğunu farkettim düşünün o kadar çok olmuş.
Her konuyu bulabilirsiniz kitapta..Aşk,savaş,felsefe...Yer yer cinsellik fazla olduğu için belki rahatsız edici bulabilirsiniz o bakımdan baştan uyarayım :)
Filmi bir türlü nette bulamadım.Belki İstanbul'da dvd olarak bulabilirim diye düşünüyorum.Sizleri altını çizdiğim cümlelerden iki örnekle başbaşa bırakıyor ve çekiliyorum.Zira Herman Hesse-Rosshalde okumam için beni bekler :)
Sevgiler...

ALTI ÇİZİLEN CÜMLELER
"Sen ve ben ayri boyutlarda yasiyoruz.Sen benim yasamima lilliputlarin ulkesine ayak basan guliver gibi girdin!"

"Güçlüler güçsüzleri incitemeyecek kadar güçsüz olunca,güçsüzler çekip gidecek kadar güçlü olmak zorundaydılar."

ARKA KAPAK
 
Ne yapacağını bilemeden bir avlunun karşı tarafındaki duvara dalıp gitmek; ihanet etmek; ihanetin göz kamaştırıcı yolunu terk edecek gücü kendinde bulamamak; Büyük Yürüyüş'te kalabalıklarla birlikte yumruğunu havaya kaldırmak; gizlenmiş mikrofonlar önünde espiri gösterisi yapmak bu durumların hepsini tanıdım, hepsini yaşadım... romanlarımdaki kişiler kendime ilişkin gerçekleşmemiş olabilirliklerdir... Her biri benim ancak kenarında dolaşacağım bir sınırı aşmıştır... Çünkü romanın sorguladığı sır o sınırın ötesinde başlar. Roman yazarın itirafları değildir; bir tuzak haline gelmiş dünyamızda yaşanan insan hayatının araştırılmasıdır. Milan Kundera

21 Ocak 2013 Pazartesi

Şubat'ta Virginia Woolf Okuyacağız

Severek takip ettiğim blogger Biblio(Gece Kütüphanesi) güzel bir okuma etkinliği düzenledi.Aralık ayında birkaç blogger polisiye okumaları yapmıştık.Şimdi de Şubat ayında da Vrigina Woolf okuyacağız.Sonra da bloglarımızda paylaşacağız.
Ben bu etkinliğe çok severek katıldım.Virginia Woolf çok sevdiğim bir yazar.Kendisinin daha önce Mrs.Dalloway,Deniz Feneri ve Kendine Ait Oda adlı kitaplarını okumuş ve çok sevmiştim.Zaten hayat öyküsü ile de beni oldukça etkileyen bir yazar...
İsteyen herkes bu etkinliğe katılabilir.Bunun için sevgili Biblio'ya başvurmanız yeterli:)
Ben bu etkinlik için Woolf'un üç eserini seçtim:
-Dalgalar
-Bütün Öyküleri
-Flush
Bakalım kimler katılacak bize :)
Sevgiler...

20 Ocak 2013 Pazar

William Shakespeare-Venedik Taciri (Film+Kitap)

Dün ani bir kararla çooooooooooooooooook sevdiğim yazar Shakespeare'in bu güzel eserini okumaya başladım.Bu aralar ne okuyacağımı ne izleyeceğimi şaşırıyorum.Bir o bir bu derken..Ve bugün de hemen bitiriverdim kitabı.Ardından da filmini izledim.
Kitap her Shakespeare eseri gibi harikaydı.
Kitabın ana teması hristiyanların baskısı altında ezilen yahudiler..Bütün gemileri batan ve sıkıntıya düşen tüccar Antonio'nun yahudi tüccar olan Shylock'tan 3000 düka borç alır.Ama borcunu ödeyemediği takdirde de tüccara 3000 düka ağırlığınca kendi etinden vermek zorunda kalacaktır.Olaylar bu şekilde gelişir..Tavsiyem okuyunuz.Ben çok beğendim çünkü
Venedik Taciri film olarak da harikaydı.Oyuncuları,atmosferi ve dönemi yansıtmasıyla muhteşemdi.Al Pacino'ya bu filmde bir kez daha hayran kaldım diyebilirim.İzlemediyseniz kitabı okuduktan sonra mutlaka izleyin derim..
Şimdiden herkese güzel bir hafta diliyorum.
Sevgiler :)

19 Ocak 2013 Cumartesi

Ang Lee-Pi'nin Yaşamı (Film)





Bugün kendime kafa dağıtma günü ilan ettim.Atladım arabaya önce Bafra'ya gittim.Orada bir güzel dolaştım ve alışveriş yaptım.Sonra hemeeenn ver elini Samsun...Kalabalık,canlılık bana ilaç gibi geliyor..Hele de şu günlerde..
Bir güzel gezdim,alışverişimi yaptım sonra da kendimi sinemaya attım.
Bu kez 3D olarak Pi'nin Yaşamı adlı filmi seçtim.Vee seçimimden hiç de pişman olmadım.Zira görsellik,konu,oyunculuk..Harikaydı.Tam bir şölendi her açıdan..
Pi ve bengal kaplanı olan Richard Parker arasında geçen bu güzel filmi eğer izlemediyseniz kesinlikle izleyin derim.Ben bayıldım.Başka da bir şey söylemek gerekmiyor diye düşünüyorum :)
Herkese güzel bir pazar diliyorum şimdiden..
Sevgiler :))

Özlenenler Mim'i

Canım çok sıkkın bir halde eve geldim ve blogumu açtım hemen..Meğerse 1 hafta önce can arkadaşım Deroşum (Kirazlı Dondurma) beni mimlemiş.Hem de özlenenler ve özlemekle ilgili...
Anlatmaya başlasam liste uzun..Hadi bakalım neler çıkacak?

-İlk önce 3.5 yıl önce kaybettiğim canımın içi dedeciğimi çok özledim..Onunla konuşmayı,gezmeyi,onunla karşılıklı dans etmeyi,gülmeyi..En çok da bana cici kızım deyişini...Seni çok özledim bitanem benim :( Umarım huzurlusundur gittiğin yerde...
-Anneanneciğim aşkım şuan bizimle.Çok şükür sağlığı yerinde..Ama dedeciğimi kaybettiğimiz günden itibaren çok değişti..Acısını yaşayamadı..Sonra da mide kanserine yakalanması..Şimdi çok şükür iyi ve bizimle..Ama anneannem eski neşeli yumuş yumuş anneannem değil artık..Onun eski hallerini özledim :(
-Çocukluğumu özledim..Kuzenim canım abimle olan günlerimizi...Kavgalarımızı.Tabi bu kavgalar benim yaramazlıklarımdan olurdu hep :) 1 yıldır görüşemiyoruz..Abicimi,teyzemi ve küçük kuzenim mustiyi özledim :(
-Ordu'yu özledim..2 yıldır gidemiyorum bir türlü..Alaçam'a görev dolayısıyla gelmeden önce hayatım hep Ordu'da geçti.Bir an önce gideyim buradan dediğim yer şimdi burnumda tütüyor..İlk aşkım her şeyin ilki orada oldu benim için...
-Canım dostum Deroşumu çok özledim..O şimdi tazecik bir anne :) Ordu'ya gidebildiğim ilk gün hemen onları görmek istiyorum.Artık bugüne bugün teyzeyim ben :) Gizem Su'yun teyzesi :)
-Barış (Manço) Abi'yi özledim...O gidince çocukluğum da gitti sayıyorum ben...
-Şimdiye kadar 2 tane muhabbet kuşu besledim.Bıcırık ve Limon :( Bıcırık hastalandı ve öldü,Limon ise ansızın kaçmıştı..Onları çok özledim..Hele Limon..Ne oldu kuşuma bilmiyoruz..Sizi çok özledim :(
-İlk mezunlarım olan minik papatyalarımı çookk özledim..Her öğrencim farklıdır benim için ama onlar başkaydı..Ve de hep öyle kalacaklar..
-Yaz mevsimini özledim..Kaban ,atkı ,bere ,kazak,soğuk nefret ediyorum bunlardan.Tiril tiril elbiseler,etekler,şortlar tişörtler giydiğim terlesem de aşık olduğum deniz kum güneş kısacası yaz mevsimi gelsin artık :/
-Diyette olduğumdan dolayı abur cubur yiyemiyorum(Hoş kilom hala 56 yerinde sayıyor) Abur cubur fast food yemeyi özledim :(
-Son olarak eğer bu blogu hala okuyorsan ve bu yazıya denk geldiysen tekrar söylüyorum:
"Seni" çok özledim...

Mimlediklerim
Gülşah
Kitap eylemcisi
Zaman Sözleri
Kitapkokusuesra

Sevgiler..


18 Ocak 2013 Cuma

Aamir Khan-Taare Zameen Par (Film)

İyi akşamlar herkese...
Uzun zamandır bu derece içten bu derece sıcak ve beni bir o kadar da ağlatan bir film izlememiştim.Nicedir her yerde herkeste görüyordum bu filmi.Puanı da yüksek 8.4
Yorgun bir günün ardından eve geldiğimde hemen izlemeye karar verdim.İyi ki de izlemişim.Harika bir filmdi.
Taare Zameen Par Yerdeki Yıldızlar demek.Bizim yerdeki yıldızlarımız çocuklar.Bu film de yerdeki yıldızlarımızı yani çocuklarımızı Ishaan ile ço güzel anlatmış.
Ishaan farklı bir çocuk.Düğmelerini iliklemede,ayakkabılarını bağlamakta,okuma ve yazmada zorluk çeken bir çocuk.D harfini B olarak algılıyor,R harfini ters yazıyor,harfler rakamlar gözünün önünde dans ediyor sanki..3 senedir aynı sınıfta.Ailesi onu seviyor ama tıpkı abisi gibi başarılı olsun istiyorlar.Oysaki her birey farklı..Öğretmenleri sürekli onu azarlıyor,tembel ve aptal olduğunu söylüyor.
Sonra bir gün Ishaan'ı yatılı ve disiplinli bir okula veriyorlar.Orada da durum değişmiyor..Öğretmenler yine Ishaan'a aptal ve tembel olduğunu söylüyor.Hatta ona vuruyorlar.Derken bir gün okullarına Nikhumb adlı bir resim öğretmeni geliyor.Yaklaşımı çok farklı.Kendisi engelli çocukların da öğretmeni aynı zamanda.Ishaan'ı hemen farkediyor ve ona göre yaklaşım sergiliyor.Çünkü kendisi de aynı zorlukları yaşamış.
Olaylar böylece gelişiyor ve pırıl pırıl bir çocuk hayata geri dönüyor harika bir öğretmen sayesinde...

Çocuklarla çalışan biri olarak filmi çok sevdim.Beni en çok da bundan dolayı etkiledi sanırım.Filmin anafikrine hayran kaldım.Çünkü başında da belirtildiği gibi her çocuk özeldir ve onlar bizim yerdeki yıldızlarımızdır.Onlar bizim en değerlilerimiz pırıl pırıl en masum varlıklarımız...Çocuklarla çalıştığım için çok şanslı hissediyorum kendimi..
Neyse ben fazla uzatmadan diyorum ki izleyiniz efendim :)
İyi haftasonları
Sevgiler..

16 Ocak 2013 Çarşamba

Uğur Yücel-Yağmur Kesiği

Kitabı aslında dün bitirdim.Ama dün yazmak gelmedi içimden..Bu aralar böyleyim..Pek bir şey yapasım gelmiyor..Havalardan kaynaklı olsa gerek.Geçecek..
Gelelim kitabımıza..Kitap oyuncu üstad Uğur Yücel'in ilk kitabı.Kendisini şimdiye kadar hep oyuncu kimliği ile izledik ve çok sevdik.Ben kendisini ne zaman izlesem bundan her zaman zevk almışımdır.
Kitabı sevdim.Ama tarz biraz alışılmışın dışında.Biraz argo kelimeler de içeriyor.Bunlar öykülerin arasına karıştığı için pek rahatsız etmiyor.Okumanızı tavsiye ederim.Sevilen kişileri farklı yönleri ile de görmek gerekir diye düşünüyorum :)
Sevgiler

ARKA KAPAK
Lefteri üç gün toprak altında kalmıştı... Sırtında kırbaç izleri. Sırtı paramparça. Karnını deşip kemiğe saplanmış lakerda bıçağı.

Köpekler burunlarını toprağa vermiş, en pes seslerden ağlıyor. Denizkızları bir bir gırtlaklarını kesip kayalara vuruyor diri bedenlerini.

“Ave Maria” söylüyor koro.

“Allahümme salli âlâ seyyidina Muhammed,” diye bağırıyor kurbanlık koyunlar.

Karlar örtüyor eflatun şallarını köyün üstüne.

Lefteri’yi çarmıha gerdiler.

Ve o hiçbir şey demedi.

Rakılar, esrarlar ağladı.

“Ölüm Allah’ın emri ayrılık olmasa,” dedi kedi imam.

Helal ettiler haklarını.

Lefteri gömüldü.

Sevgilisi Melina Ratsis’in yanına.

Sarıldılar.

Bıçağı söktü aldı karnından Melina. Bir bir yaralarını sevdi okşadı. Gözlerini öptü. Saçlarını koparıp bedenine sürdü. Mezarın diplerine çekti Lefteri’yi. Çekildikçe su geldi çekildikçe deniz, indikçe tuz geldi burnuna. Balıklar öptü gözlerini. “Derin nefes al sevgilim,” dedi Melina. Son nefesini aldı Lefteri.

Daldılar derinlere derinlere. Denizkızı Melina sevdasına kavuştu. Denizin bittiği yerlere gittiler, Karya mezarlarına, yüksek manastırlara...

Onlar çağırmadı bu olup biteni. Bu felaket klavyeleri. Bu yarılmış kar tepelerinden fırlamış ten kokusu.

Oluk oluk.

Onlar bağırmadı.

Liebster Blog Award :)

Sevgili blogger arkadaşım Zaman Sözleri beni güzel bir ödüle layık görmüş.Ben de ona buradan çok teşekkür ediyorum :)
Ödülün veriliş amacı favori kitap blogları.Ben de aslında bu blogu kitap günlüğü niyetine açmıştım.Ama bazen izlediğim filmleri,gittiğim yerleri,öğrencilerimi ve her türlü sevincimi,üzüntümü paylaşıyorum sizlerle...
Eğer sevildiyse bu blog ne mutlu bana :)

Kurallar ise:
-Aday gösterildiğin blogun sorduğu 11 soruya cevap vermek.
-Kendin hakkında 11 bilgi vermek.
-İzleyici sayısı 200'den az olan 11 blogu aday göstermek.



1.Kitap seçerken bloglardaki yorumları dikkate alır mısın?
Kesinlikle.2012 yılında okuduğum birçok kitabı bloglarda gördüm ve okudum.
2. Blogun senin için ne ifade ediyor?
Blogumu çok seviyorum.Bu blog sayesinde çok tatlı insanlar tanıdım.Birçok kitap ve film hakkında bu blog sayesinde haberim oldu.Ayrıca benim sevinç ve dert ortağım blogum :)
3. Ayda kaç kitap okursun?
Yoğun bir çalışma tempom var.Tam gün anaokulundayım.Ama akşamları muhakkak kitabımı okuyorum.Kitaba ve benim ruh halime göre 6 ile 8 arasında
4. Takip ettiğin kitap serileri nelerdir?
Seri olarak kitap takip etmeye İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri adlı seri ile başladım.Sonrasında J.K.Rowling'in Harry Potter'ı ile devam etti.Philippa Gregory'nin Boleyn Kızı,Stephenie Meyer Alacakaranlık,Suzanne Collins Açlık Oyunları,J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi..Şimdi Pc Cast Kristin Cast'in Gece Evi serisini takip ediyorum.(Vay be yazınca ne de çokmuş evet ben bir seri kitap delisiyim :D )
5. Vikitap ya da Goodreads kullanıyor musun?
Vikitap'ı çok severek kullanıyorum.Goodreads'e de üyeyim ama oraya ısınamadım bir türlü....
6. Yarım bıraktığın kitap/lar?
2012 için Agatha Christie-Hayatım David Mitchell-Bulut Atlası,Kristin Hannah-Gerçek Renkler,Stephen King 22/11/63 
7. Tercih ettiğin yayınevi/leri?
Valla yayınevlerine hiç dikkat etmem.Ama Can Yayınlarını seviyorum.
8. Takip ettiğin blogları neye göre takip ediyorsun? Arkadaşın olduğu için mi, popüler olduğu için mi ya da yazılarını beğendiğin için mi? Vs.
Takip ettiğim bloglar genelde kendim gibi her telden çalan bloglar.O bakımdan takip ediyorum.Ayrıca bana çok güzel film,kitap ve kırtasiye fikirleri veriyorlar.Çok şey borçluyum onlara
9. En çok sevdiğin roman karakter tipi nasıldır?
Hangi birini saysam ki...Adı Aylin-Aylin Devrimel,Ejderha Dövmeli Kız-Lisbeth Salender,1984-Winston,Harry Potter-Sirious Black bunlar şuan aklıma gelenlerin birkaçı sadece..
10. Yayınevlerinin son zamanlarda çıkarttığı BDSM tarzındaki kitaplar hakkındaki düşüncelerin?
Saygı duymak lazım.
11.  Aşağıda verdiğim kelimeleri tek kelime ile nasıl açıklarsın?
  • Kitap :Aşk
  • Yayınevi : Farketmez
  • Sayfa sayısı : Anlatım
  • Vikitap : Kütüphanem
  • Blog/un : Paylaşım
  •  Kitap fiyatları : Yüksek
 Hakkımdaki 11 gerçek:
-Tam bir aslan burcuyum
-Ailem benim vazgeçilmezim
-Öğrencilerine aşık bir öğretmenim
-Çocukları çok severim
-Hayvan sevgim de fazladır
-Kitaplara delicesine tutkunum
-Film izlemeyive gezmeyi çok severim.
-Değişik yerler görmek benim için paha biçilemez.O bakımdan "bugün veya bu akşam ne yapsak ki "diyenler değil "hadi gidiyoruz" diyen birisi olmalı hayatımda da! 
-Alışveriş benim için kafa dağıtma yöntemi her bayanda olduğu gibi.
-5kg verdim ama hala kilo sorunu yaşıyorum.Şu geri kalan 5kg gitmiyor yaaa!!
-Blogumu seviyorum :)

11 Kişi değil ama benim de ödüllendirmek istediğim arkadaşlarım var :)
-Kirazlı Dondurma
-Kitapkokusuesra
-Zaman Sözleri

Sevgiler :)

13 Ocak 2013 Pazar

Yusuf Atılgan-Aylak Adam






Kitabı dün elime aldım ve az önce bitti..Bir süre düşündüm bu kitap hakkında ne yazabilirim diye..Bu kitap anlatılmaz bence okunmalı diye bir yorum getirebilirim ancak..Yalnız içinde bir aşk vardı ki o aşkta kendimden çok şey buldum...
Okuyunuz efenim.
Herkese güzel bir hafta diliyorum.
Bendeniz artık uyur.Malum yarın okul :)

12 Ocak 2013 Cumartesi

Franz Kafka-Milena'ya Mektuplar/David Mitchell-Bulut Atlası(Film)






Kitap Dönüşümden sonra Kafkadan okuduğum ikinci kitap..Milena adında bir kadına Kafka tarafından yazılmış mektuplardan,Kafkanın yakın dostu Max ve Milenanın birkaç yazısından oluşan bir eser...
Uzun zamandır bir kitap beni böyle etkilememişti.Tam da etkilenecek zamanımda doğru seçim yaptığıma bir kez daha inandım..
Kafkanın kalemi müthis..Mektupları okurken oradaki tüm duyguları somut bir şekilde hissedebiliyorsunuz.Bu nasıl bir aşkmış ki bu mektuplar ortaya çıkış diyorsunuz..
Eğer bir gün aşka tekrar inanabilirsem o da bu kitap sayesinde olur..Şuan bana tek gerçek görünen aşk buradaki çünkü...
Mutlaka okuyun derim.


Bulut Atlası uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi.Sinemada izleme fırsatı bir türlü elde edemedim.Araya başka şeyler girdi hep.Sonrasında kitabını alıp okuyim ardından dvdsini izlerim dedim.Kitap bana sıkıcı gelmişti ve 245.sayfada yarım bırakmıştım.Ama bugün izledikten sonra kitabı yarım bıraktığım için gerçekten utandım.İnanılmaz güzellikte bir filmdi.Gerçekçi anlatımı,oyunculuk,konu,hikaye..Muhteşemdi..Birçok oyuncuyu farklı hikayelerde farklı rollerde izleyebiliyorsunuz ve işte bu diyorsunuz..
Çok fazla detay vermeyeyim.İzlemeyen veya okumayan varsa heves kırmak istemem kopya vererek :)
Herkese şimdiden iyi pazarlar..
Sevgiler

11 Ocak 2013 Cuma

Tim Burton-Frankenweenie/CM101MMXI FUNDAMENTALS


Bir Tim Burton yapımı olur da kötü olur mu?Tabi ki hayır..Bu filmde Frankestein'a çookk gönderme yapılmış.Ama o kadar sevimli o kadar hoştu ki..Sonuna doğru her şeye ağlamayan ben bile ağladım düşünün..Victor var kahramanımız.Asosyal ama bir o kadar da bilime kafası çalışan..Köpeği Sparky öldüğünde onu geri getirmek için uğraşır ve bunu başarır..Olaylar böyle gelişir.
Ben izlemenizi tavsiye ederim.Eğer Tim Burton severseniz :)






Cem Yılmaz'ın son gösterisini geçtiğimiz pazar annemle beraber izledik.Ama yazmak istemedim önce..Az evvel hadi yazayım dedim.Haa beğenmediğimden değil.Aksine tek kelimeyle bayıldık.Gülmekten karnımıza ağrılar girdi,ağladık :D
Bunalımlı olduğum şu günlerde Cem Yılmaz bana ilaç gibi geldi diyebilirim.Hala izlemediyseniz kaçırmayın derim.
İyi haftasonları..
Sevgiler :)

9 Ocak 2013 Çarşamba

Emrah Serbes-Hikayem Paramparça






Emrah Serbes okumaya ilk defa bu kitapla başladım.Güzel bir kitaptı.Ama hani illa okunmalı mı ona siz karar verin derim.Şu paragraf kitapta en sevdiğim bölüm oldu.

"İnsan kendi felaketini seçemez.Kendi felaketine aktif katılım içinde olabilir ama yine de onu seçemez.Yıkılmak için dizilen domino taşları gibiyiz.Biri gelir sana çarpar,seni yıkar ama onu da başka biri yıkmıştır.Biraz tepeden,soğukkanlı bir zaviyeden bakınca göze hoş gelen bir görüntü aslında.Kendi felaketinden bile zevk alabilirsin böylece.O felakette seni diğer insanlara bağlayan şeyi görürsün çünkü.Bu durumda herkes suçlu olduğuna göre hiç kimsenin suçlu olamayacağını anlarsın.Herkes birbirini yıkar.İnsana kim vurduya gitmek yakışır."

Sevgiler.

8 Ocak 2013 Salı

Hobbit (Film)






Vizyona girdiği bir günden beridir çok izlemek istediğim bir filmdi...Hatta beraber izleyecektik onunla ama kısmet olmadı.İnternette görünce daha fazla tutamadım kendimi ve izledim.Bir kez daha Tolkien'in hayal gücüne,kalemine,Peter Jackson'ın da yönetmenliğine hayran kaldım..Bu adamlar hakikaten birer dahiler bence...
Film bizi Yüzüklerin Efendisi'nden 60 yıl öncesine götürüyor.Ve yine inanılmaz görsellik,akıcılık ve heyecan sunuyor..
Hala izlemeyen varsa bence daha fazla geç kalmazsın ve izlesin derim.
Sevgiler :)

7 Ocak 2013 Pazartesi

Jose Mauro De Vasconcelos-Şeker Portakalı


Bu harika kitap için müstehcen diyen çürümüş örümcek beyinler...Size ben ne diyeyim ki?
Bence o zihniyete en güzel cevap bu kitabı okuyarak vermek olur diye düşünüyorum.Zeze'yi inanılmaz derecede sevdim.İlerde de anne olduğumda çocuğuma bu kitabı kesinlikle OKUTACAĞIM!
Sevgiler




6 Ocak 2013 Pazar

Hayatın Getirdikleri Ve Götürdükleri...

Merhaba blog..Hani demiştim ya bir dertleşme daha lazım bana diye.İşte bu akşam bunun için buradayım..Biraz daha içimi akıtamazsam patlayacağım..Hayat her zaman güllük gülistanlık olmuyor..
Bir bakıyorsun zirvedesin bir bakıyorsun en dipte...1 dakika sonra bile ne olacağı belirsiz...
Bazen hayat senden çok şey alır götürür.Bu yaşadığın şehir olur,evin olur,işin olur..Bazen severek beslediğin bir canlıdır,bazense hah işte bu dediğin adamdır...
Şöyle bir baktım da bundan 5 ay önce çok bunalmışım ve içimi öyle bir dökmüşüm ki burada..Herkes bana destek olmuş.Hakkınızı ödeyemem çok teşekkür ederim..Gerek buradan gerek twitterdan gerek facebooktan ve vikitaptan çok kişi ile konuştuk.Tabi candostlarımı söylemem gerek yok onlar kendilerini biliyorlar.
İşte bu saydığım sitelerden Vikitap tam 5 ay önce hayatıma büyük fark getirdi.Arkadaşlık beraberinde güzel duyguları da yanında getirdi..Hem de kafamın inanılmaz karışık olduğu bir zamanda..Hani insan bir ışık görür ya umut taşıdığına dair..İşte ben de onu gördüm dedim.Sanırım bazı şeyler yoluna girecek..Evet biri gelecek ve bana ilaç olacak diyordum.Oldu..Olmaz dediğim oldu ve hayatımda 2.kez birinden hoşlandım.İlk başlarda istemesem de ona doğru çekildiğimi hissettim ve her şeyi oluruna bıraktım.O zaman her şey gözüme güzel görünürdü..Daha doğrusu gözümüze..Sanırım ilk zamanların verdiği o güzel duygu o heyecan..Doğum günümdü o bana duygularını söylediğinde..Zaman istedim.Tabi ki en doğrusu bu dedi.Ve başladı bizim için zaman..
Hep beni düşünürdü..Aman üzülmiyim aman hasta olmiyim aman ağlamiyim..Bir şey olsa bana en çok o üzülürdü,ben mutlu olsam en çok o mutlu olurdu..Yada ben öyle sandım öyle gördüm,görmek istedim..
Planlarımız vardı..Hemen yarın gerçek olacakmış gibi konuşur hayal kurardık.Bu çok hoşumuza giderdi.O güney amerika diye tuttururdu ben ekvator diye.Maksat gıcıklık ya..Ben çok inatçıydım.Onun da benden aşağı kalır yanı yoktu.Tabi yanı sıra gıcıklık da hat safhadaydı onda.Bir tek sana böyleyim derdi.Sana gelince gıcıklığım tutuyor ve çenem düşüyor derdi..Hiç susmak istemiyorum seninle derdi..Susmadık..Taaki konuşmalar tükenmeye başlayınca..Ne oldu biten tükenen..Bizde biten..
Bir anda soğukluk başladı.Buz gibi bir soğuk..Kara kış girdi aramıza..Ne yapsam ne söylesem o temmuz sıcaklığı geri gelmedi..Bir ömür beraber geçirmeyi planlarsınız..Hem de her detayıyla..Ama 5 dakikada değişir bütün işler demişler ya bizimkisi de öyle oldu..Ondan sürekli sıkılıyorum bunalıyorum kelimeleri duymaya başladım.Duydukça üzülüyordum.Ben onun sevgilisiydim.O da benim.Ona yardımcı olamıyorsam o zaman ben neden varım diye düşünürdüm.Ona da söylerdim.Beni kendi halime bırak ben düzelirim derdi.Bırakırdım ben de..Ama değişen düzelen bir şey olmadı..Aksine daha kötüye gittik.Kırmaya başladık birbirimizi..
Şimdi diyorum acaba ben mi çok abarttım,çok kapris yaptım..Sonuçta ikimiz de ailemizin tek evlatlarıydık.Paylaşmak,birbirini alttan almak zor şeylerdir bizim gibiler için..Acaba ben mi çok kapris yaptım?Ne oldu da tükendik,ne oldu da bittik?
Hani sen sevdiğin insana hayatım derdin..Ne bitirdi bunu..Ne istiyorsun dediğimde bana nasıl için elverdi de bitirmek istiyorum dedin?Üstelik bana hiçbir söz hakkı vermeden..Konuşmak istediğimde neyi konuşacağız dedin..Bu kadar mı kolaydı yani.."Seni üzmek istemiyorum buna hakkım yok.Şimdi bir kez üzüleceksin ama diğer türlü her gün".Bu cümle her şeyi açıklıyor mu sanıyorsun..Oysa ben seninle çok mutluydum..O günden beri her anım üzülmekle geçiyor.Gçrdün mü bak bir kere ile geçmiyor.Ben sana çok alışmıştım.Şimdi bu şekilde 1 haftadır hayatımda olmayışın,beni hayatından çıkarışın...Gerçekten güvenebileceğim seviyorum dediğim insandın sen..Ben sende aynı duyguyu uyandıramadım sanırım.Özür dilerim..Biriyle beraber olmaya alışamamışsın ya hani..Bence bundan sonra birinin karşısına çıkarken yıllarca düşün öyle çık olur mu?Ona da aynı cevapları vermemiş olursun..
Şuan bilmiyorum ne durumdasın..Ne yapıyorsun...Ne düşünüyorsun..
Ama galiba hayat senin için aynen devam ediyor.Kaldığın yerden..
Yine de iyi ol her zaman olur mu?Bana onun yaşattığı üzüntüden kat kat fazlasını yaşatmış olsan da ve hala yaşatıyor olsan da...
Ve son bir soru sormak istiyorum sana:
Şimdi tüm sıkıntın ve bunalımın geçti mi acaba?
Sabahattin Ali ile bitirmek istiyorum...
Ne olur? Anlaşamayacağımızı anlarsak veda eder ayrılırız.. Bu o kadar mühim bir felaket mi? hayatta yalnız kalmanın esas olduğunu hala kabul edemiyor musunuz? Bütün yakınlaşmalar, bütün birleşmeler yalancıdır.. İnsanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilirler, üst tarafını uydururlar; ve günün birinde hatalarını anlayınca, yeislerinden her şeyi bırakıp kaçarlar...

Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna

5 Ocak 2013 Cumartesi

Anton Çehov'dan Hikayeler



Bu kitap yazarın okuduğum ilk kitabıydı.Bir akşam kitapçıda dolaşırken tesadüfen elime geçti.Aslında hiç aklımda yoktu Çehov okumak.Sonrası için planlıyordum.Ben her kitabın bir zamanı olduğunu düşünürüm.Sizler de öyle misiniz bilmiyorum...
Kitapta kısa kısa hikayeler vardı.Okunması kolay,akıcı ve hoştu.Hikayelerden,öykülerden oluşan kitapları çok severim.Kafamın pek yerinde olmadığı zamanlarda rahat okunuyor.Unutturuyor bana birçok şeyi...İlaç gibi geldin bana Çehov teşekkür ederim..Özellikle de içindeki "Besleme"adlı hikayeyi çok beğendim.Tavsiye ederim okumadıysanız okuyun...
İyi pazarlar şimdiden
Sevgiler :)

ARKA KAPAK

2 Ocak 2013 Çarşamba

Gecikmeli de Olsa 2012 Değerlendirmesi...

2012 bittiğinde ve 2013'ün 2.gününü bitirmek üzere olduğumuz bir zamanda kısa bir değerlendirme yapmamak olmazdı değil mi? Başlayalım o zaman :)

Önceliği 2012'nin bana kattıklarına vermek istiyorum..
*İlk kez bir sınıfımı mezun ettim.Şimdi onlar mini mini birler  oldular :)
*İlk kez tam gün sınıfına öğretmenlik yapıyorum.Daha önce öğleden sonralarıydı.
*İlk kez isteyerek diyetisyene gittim ve onun sayesinde 5kg verdim.Gitmesi gereken diğer 5 de gidecek yakın zamanda inşallah
*Vikitap adında harika bir sosyal kütüphane keşfettim.İyi ki keşfetmişim.Bana çoookk şey kattı..Tabi çoookkk şey de götürdü...
*80 tane kitap okuma hedefim vardı.Bunu 17 tane ile aşarak 97 kitapla 2012yi kapattım..
*Yine uzun zamandır yapmak istediğim bir şey yaptım.Bu blogu açtım.Burada çok güzel şeyler yaşamama sebep olan çok şeker çok iyi insanlar oldu.İsim vermeme gerek yok zira onlar bilir kendilerini :)
*2. kez birine bir cesaretle yaklaşmaya çalıştım.Ama tabi bu kişi onu anlamadı.Olsun sağlık olsun.Benim içimde kalmadı.
*İlk kez bir evcil hayvan beslemek için Ayşe Sultandan izin çıktı.Bıcırığımla çıktık yola...Sonra Limonum oldu..Limona daha sonradan inanılmaz üzüldüm..Hala hatırladıkça mahvoluyorum..
*İlk kez kondisyon bisikleti aldım ve sporla bu kadar içli dışlı oldum.Hoş işe yaradı güzel oldu :)
*Uzuuuunnn zamandan sonra güzel şeyler yaşamak için adım attım..Her ne kadar güzel başlasa da güzel gitmedi..Demekki hayırlısı buymuş dedim.Yapacak diyecek bir şey yok...Ama canım yanıyor mu?Hem de çoook blog çok..Hani temmuzda seninle dertleşmiştik ya...Sanırım yakın zamanda yine beni dinlemen gerekecek...

İşte benim için 2012 böyle geçti...
2013ten dileklerim
*Öncelik sağlık,mutluluk ve huzur..Ailemle ve sevdiklerimle
*Artık başka bir şehirde yaşamak istiyorum.Mümkünse yeni bir hava yeni bir yer..Yeni insanlar..
*Yeni bir aşk istiyorum..Mümkünse artık canım yanmasın...
*Geri kalan 5 kilomu da verip yaza fit girmek istiyorum.
*100 Kitaplık hedefimi gerçekleştirmek istiyorum...
Çok şey mi istedim? Bence hayır...

Herkese sevgi dolu,sağlıklı,mutlu,huzurlu ve canınızın daha az hatta hiç yanmayacağı bir yıl diliyorum...
Sevgiler :)


Polisiye Okumalarım :)

Herkese iyi akşamlar :)
Daha önce blogumda bir yazı paylaşmıştım polisiye okumaları ile ilgili.Gecikmeli de olsa onunla ilgili yazımı yazıyorum şuan :)
Gecikme sebebim yılbaşı dolayısıyla kısa bir mola amaçlı İstanbul yolculuğudur efendim.Ama yolda uyuyamamak gibi bir özelliğim olduğu için kitaplarımı bitirmemde epey faydası oldu :) Zira bir sonraki okuma durumuna hazır ve nazırım :)
Gelelim kitaplarıma...
Polisiye okumaları için
Tess Gerritsen-Masumiyetin İçin Savaş adlı kitap ilk kitabımdı.

Uzun süredir Tess Abladan ayrı kalmıştım.Bu kitapla buna son verdim.Kitap genelde güzeldi.Ama daha önce okuduklarım hep Rizzoli&Isles serisine ait oldukları için bu kitabın akışı bana biraz yavaş geldi.Ama Tess Ablamız yine harikaydı :)

ARKA KAPAK
Masum olduğu kanıtlanana kadar o bir suçluydu...



Miranda Wood evine geldiğinde, ayrılmak istediği yasak aşkını yatağında ölü bulur. O şimdi insanların gözünde hem tanık hem de şüpheli durumundadır. Kimliği belirsiz bir adam tarafından kefaleti ödendiğinde ise dikkatleri daha da üzerine çeker.



Miranda suçsuzluğunu ispatlamak için çabaladıkça, kendisini karanlık bir bataklığın içinde bulur. Şantaj ve sıra dışı skandallar ortaya çıktıkça gerçeğe daha da yaklaştığını hisseden Miranda,

katil tarafından takip edildiğini fark eder. O, katil için büyük bir tehlikedir ve bu tehlikenin ortadan kaldırılması gerekiyordur… Masumiyetini kanıtlamak için verdiği mücadelede sevgilisinin hayatına dair öğrendiği sırlar Miranda’nın kurtuluşu

olabilecek midir?

İkinci kitabım Agatha Christie-Doğu Expresinde Cinayet idi.
Bu kitabı aslında 2.okuyuşum.Ve seçerken farkettim ki bu kitaptan kitaplığımda 2 tane bulunmakta :D
Diğerini hemen ufak kuzenim Musticime vereceğim tabi.O da Agathalarıma ortak olmak istemekte epey zamandır :) Kitabımız harika.Söz konusu Agatha oldu mu bence başka kelimeye gerek yok.Sanırım herkes biliyordur ki Agatha Christie bu kitabı İstanbulda kaleme almıştır.Okuyun okutun efendim.

ARKA KAPAK
Gece yarısından sonra artan şiddetli tipi yüzünden Doğu Ekspresi artık yoluna devam edemeyecek durumdadır. Yılın bu zamanlarında lüks tren tamamen doludur. Ertesi sabah yapılan kontroller sonucu tüm yolcuların sağsalim trende olduğu anlaşılır. Ancak defalarca bıçaklanarak öldürülen Amerikalı yolcunun kompartımanının kapısı içeriden kilitlidir. Sonunda trende yolculuk etmekte olan Hercule Poirot cinayeti incelemeye başlar. Ancak kimi yolcular cinayetin izlerini yok edebilmek için yaşlı dedektifin dikkatini dağıtmaya çalışırlar. Poirot, kehanet sayılabilecek bir saptamayla cinayeti bir değil iki şekilde çözümlemeyi başarır.

Son olarak 3.kitabım da yine Agatha'dan bir kitaptı.Sittaford Malikhanesinin Gizemi...
Bu kitabı da sevdim.Ama ne bilim sanki diğer kitaplardan biraz daha zayıftı sürükleyicilik bakımından.Ya da ben tam adapte olamadım okurken orasını şuan bilemiyorum..Artık okuyup okumama kısmını size bırakıyorum :)

ARKA KAPAK
Dartmoor’da gözlerden uzak bir malikânede, küçük bir masanın etrafında toplanan altı kişi ruh çağırıyordu. Ruh, Albay Trevelyan... cinayete... kurban... gitti... diye yazınca, gerilim doruğa çıkmıştı. Bu, gerçekten karabüyü müydü yoksa korkunç bir şaka mı? Trevelyan’ı bulunca bu sorunun cevabını da bulacaklardı. Ne yazık ki, albayın evi çok uzaktaydı ve kar yolları kapatmıştı. Birisinin yürüyerek oraya gitmesi gerekiyordu...

2012 Kitap Okuma Listem

  • 80lerde Çocuk Olmak
  • 90lar Kitabı Çocuk mu Genç mi?
  • Aklımın İplerini Saldım
  • Alaycı Kuş
  • Allah Beni Böyle Yaratmış
  • Ateşböceği Yolu
  • Ateşi Yakalamak
  • Açlık Oyunları
  • Aşk Tanrıçası
  • Aşk Tanrıçasının Yemek Okulu
  • Aşkın Cep Defteri
  • Beni Asla Bırakma
  • Beşpeşe
  • Bin Dokuz Yüz Seksen Dört
  • Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi
  • Bir Gün
  • Bir Soru Bir Aşk
  • Bir Yumak Mutluluk
  • Bitmemiş Portre
  • Boş Yatak
  • Buz Gibi Soğuk
  • Cariyenin Kızı Mihrimah
  • Cerrah
  • Deniz Feneri
  • Diş İl Düş Arasında
  • Duyguların Rengi
  • Dövüş Kulübü
  • Ekmek Arası
  • Eldivenler Ve Hikayeler
  • Fısıltı
  • Genç Wertherin Acıları
  • Gizli Anların Yolcusu
  • Gül Ve Porsukağacı
  • Günahkar
  • Hababam Sınıfı
  • Hayvan Çiftliği
  • Hoşgör Köftecisi
  • İkiz Bedenler
  • İmza Kızın
  • İncir Kuşları
  • Kabuk Adam
  • Kahperengi
  • Kapak Kızı
  • Kendine Ait Bir Oda
  • Kıran Kırana
  • Kumral Ada Mavi Tuna
  • Küçük Düşler Büyük Umutlar
  • Küçük Mucizeler Dükkanı
  • Lanetli
  • Memleket Hikayeleri
  • Moskof Cariye Hürrem
  • Mrs.Dalloway
  • Otomatik Portakal
  • Oz Büyücüsü
  • Pamuk Prenses Ve Avcı
  • Pargalı ve Hatice
  • Piç
  • Rus Kışı
  • Saklanmış
  • Satranç
  • Sensiz İlkbahar
  • Sessizlik
  • Shakespeare Olmak
  • Sherlock Holmes-Akıl Oyunlarının Gölgesinde
  • Sherlock Holmes-Suç Detayda Saklıdır
  • Siliniş
  • Sineklerin Tanrısı
  • Sinemam ve Ben
  • Sorun Bende Değil Sende
  • Sorun Bendeymiş
  • Sultanı Öldürmek
  • Suzan Defter
  • Taş Kağıt Makas
  • Uyumsuz Defne Kamanın Maceraları-Su
  • Uyyana Kadar
  • Uçurtma Avcısı
  • Yeraltından Notlar
  • Yeşil Peri Gecesi
  • Yüzleri Arayan Adam
  • Zaman Gezginleri Kerim İle Sibel
  • Çırak
  • Çığlık
  • Şizofren Aşka Mektup
  • Sittaford Malikhanesinin Gizemi
  • Doğu Expresinde Cinayet
  • Masumiyetin İçin Savaş